Постинг
25.10.2014 18:28 -
Лесна и бърза пица от хляб
Скоро намерих подобна рецепта в интернет и при приготвянето на пицата си реших да експериментирам. - А и нали именно в това се крие красотата в готвенето... :)
Та за направата на тази бърза и интересна пица ще ви е нужно:
1. Стар хляб - най-удобрен е хлябът за тостери.
2. Готварска сметана.
3. 2 яйца.
4. Кисели краствички.
5. Кашкавал - 200-300 грама.
6. Домат - 1 брой.
7. Колбас - какъвто Ви се намира в хладилника.
8. Царевица
9. Черен пипер - млян.
10. 2 с.л. растителна мазнина.
11. Босилек
За соса:
1. Малко количество от готварската сметана - около 2 с.л.
2. 3-4 с.л. кисело мляко - с по-голяма масленост.
3. 3-4 скилидки чесън
4. Копър
5. Сол на вкус
Начин на приготвяне:
Пица:
Взимаме филиите хляб и остраняваме с ножче коричките им. Нареждаме ги на дъното на предварително омаслена тавичка. След това разбиваме яйцата, готварската сметана ( като си оставяме малка част от нея за соса) черния пипер ( на око ) и босилека. С получената смес заливаме филииките. В предварително загрята фурна, запичаме така залятия ни "блат" за нашата пица, за около 10-на минути. В това време нарязваме на шайби домата, колбаса и киселите краставички. Изваждаме блата от фурната и нареждаме върху запечения хляб нарязаните продукти. Настъргваме обилно какшкавал отгоре и я слагаме за около 15-20 минути да се дозипече. Печем на умерена фурна.
Сос:
Разбъркваме останлата готварска сметана, млякото, нарязан чесън или минат през пресичка, копърът и солта.
Приятен апетит!!! :)
Та за направата на тази бърза и интересна пица ще ви е нужно:
1. Стар хляб - най-удобрен е хлябът за тостери.
2. Готварска сметана.
3. 2 яйца.
4. Кисели краствички.
5. Кашкавал - 200-300 грама.
6. Домат - 1 брой.
7. Колбас - какъвто Ви се намира в хладилника.
8. Царевица
9. Черен пипер - млян.
10. 2 с.л. растителна мазнина.
11. Босилек
За соса:
1. Малко количество от готварската сметана - около 2 с.л.
2. 3-4 с.л. кисело мляко - с по-голяма масленост.
3. 3-4 скилидки чесън
4. Копър
5. Сол на вкус
Начин на приготвяне:
Пица:
Взимаме филиите хляб и остраняваме с ножче коричките им. Нареждаме ги на дъното на предварително омаслена тавичка. След това разбиваме яйцата, готварската сметана ( като си оставяме малка част от нея за соса) черния пипер ( на око ) и босилека. С получената смес заливаме филииките. В предварително загрята фурна, запичаме така залятия ни "блат" за нашата пица, за около 10-на минути. В това време нарязваме на шайби домата, колбаса и киселите краставички. Изваждаме блата от фурната и нареждаме върху запечения хляб нарязаните продукти. Настъргваме обилно какшкавал отгоре и я слагаме за около 15-20 минути да се дозипече. Печем на умерена фурна.
Сос:
Разбъркваме останлата готварска сметана, млякото, нарязан чесън или минат през пресичка, копърът и солта.
Приятен апетит!!! :)
Няма коментари